March 5

Вибрационни честоти на човешкото тяло и органи. Олга Давидовна Руди


Естествената форма на движение на всички части на Вселената е вибрацията. Човешкото тяло и всичко около него не прави изключение от това правило.

Кумулативната честота зависи от много фактори: - състоянието на организма, качеството на храната;
- лошите навици, хигиената;
- връзката с околната среда, климата, годишното време;
- качеството на сетивата, чистотата на мисълта и други фактори.

Ако няколко обекта са близки по честота на вибрациите си, те резонират и усилват вибрациите си взаимно, появява се синергичен ефект, т.е. всеки обект получава допълнителна енергия на взаимодействие.

Ако обектите имат несъизмерими честоти, обектът с по-висока енергия може да потисне вибрациите на по-слабия обект. В радиотехниката това се нарича "феномен на улавянето". А в човешкия организъм по този начин се развиват болести при излагане на патогенни фактори.

Животът и здравето ни зависят от това как можем да "поглъщаме" полезните за нас вибрации, да резонираме на хармоничните честоти на Вселената и да отхвърляме вредните вибрации, които потискат жизнената ни сила.

Изследванията на честотите на части от човешкото тяло с помощта на съвременни инструменти за спектрален анализ (изследвания на д-р Робърт Бекер) дават следните данни:


1. Средната честота на човешкото тяло през деня е 62-68 MHz.
2. Честотата на частите на тялото на здрав човек е в диапазона 62-78 MHz, ако честотата спадне, значи имунната система е претърпяла увреждане.
3. Основната честота на мозъка може да бъде в диапазона 80-82 MHz.
4. Честотният диапазон на мозъка е 72-90 MHz.
5. Нормалната честота на мозъка е 72 MHz.
6. Честотата на частите на човешкото тяло: от шията нагоре се намира в диапазона 72-78 MHz.
7. Честотата на частите на човешкото тяло: от врата надолу лежи в диапазона 60-68 MHz.
8. Честота на щитовидната жлеза и паращитовидните жлези 62-68 MHz.
9. Честота на тимусната жлеза 65-68 MHz.
10. Честота на сърцето 67-70 MHz.
11. Честота на белите дробове 58-65 MHz.
12. честота на черния дроб 55-60 MHz.
13. Честота на панкреаса 60-80 MHz.
14. Кости честота 43 MHz, при тази честота костите нямат собствен имунитет, въпреки твърдостта си. Те са защитени от меки тъкани с по-висока собствена честота.

Човек ще получи настинка и грип, ако честотата спадне до 57-60 MHz,

Ако честотата падне под 58 MHz, ще се появи всяко заболяване в зависимост от неговия патогенен източник.

Гъбичните инфекции се развиват, когато честотата падне под 55 MHz.

Възприемчивостта към рак се проявява при 42 MHz.

Спад на честотата под 25 MHz - колапс, смърт.

Трябва да се вземат специални предпазни мерки срещу появата на звукови вибрации със следните честоти, защото съвпадението на честотите води до резонанс:


- 20-30 Hz (резонанс на главата)
- 40-100 Hz (резонанс на очите)
- 0,5-13 Hz (вестибуларен резонанс)
- 4-6 Hz (сърдечен резонанс)
- 2-3 Hz (стомашен резонанс)
- 2-4 Hz (резонанс на червата)
- 6-8 Hz (бъбречен резонанс)
- 2-5 Hz (резонанс на ръцете).

И така, кога се появяват разрушителните вибрации?


Оказва се, че те възникват у човека в резултат на неговите отрицателни личностни качества или емоции:


- скръбта дава вибрации от 0,1 до 2 херца;
- страх - от 0,2 до 2,2 херца;
- обида - от 0,6 до 3,3 херца;
- гняв - от 0,9 до 3,8 херца; ;
- възмущение - от 0,6 до 1,9 херца;
- увереност в себе си - дава вибрации с максимална стойност 2,8 херца;
- темперамент (гняв) - 0,9 херца;
- ярост - 0,5 херца; гняв - 1,4 херца;
- гордост - 0,8 херца; гордост - 3,1 херца;
- презрение - 1,5 херца;
- превъзходство - 1,9 херца,
- съжаление - 3 херца.

Ако човек живее от чувствата, той има съвсем различна вибрация:


- конформизъм - 38 херца и повече;
- приемане на Света такъв, какъвто е, без негодувание и други отрицателни емоции - 46 херца;
- щедрост - 95 херца;
- вибрация на благодарността - 45 херца;
- сърдечна благодарност - 140 херца и повече
- единство с другите - 144 херца и повече
- състрадание - 150 херца и повече, (и съжаление само 3 херца);
- любов, т.е. когато човек разбира, че любовта е добро, светло чувство и голяма сила, но още не може да обича със сърце - 50 херца;
- любов, която човек поражда със сърцето си към всички хора и всички живи същества без изключение - 150 херца и повече;
- безусловна, жертвена любов, приета във Вселената - от 205 херца и нагоре.

Човек може да промени честотния си спектър нагоре, като използва свежа храна и билки, етерични масла или апарат за биорезонанс

Енергия на високите вибрации - на каква честота вибрирате
Автор: Олга Ткачева


Нищо в света не е в покой - всичко кипи, вибрира, движи се, излъчва енергия с характерната си честота.
Ние с вас също можем да излъчваме и излъчваме различни вибрации - независимо дали става дума за страх и болест, или за радост и здраве. И така, как да настроим този процес и да се задържим върху последния? Нека разберем в детайли какво влияе на вибрациите ни и как да ги повишим.

Вибрации: високи и ниски


За никого не е тайна, че всички ние сме съставени от енергия, вибриращи частици. Физическото ни тяло, което ни се струва толкова плътно и еластично, всъщност е енергия, вибрираща с определена честота, която ясно се вижда с мощни микроскопи.

С каква честота вибрираме ние?


Здравото тяло вибрира на по-висока честота от болното. Когато човек се разболее, част от него започва да вибрира на по-ниски честоти. Това означава, че за да се излекува тялото, първо трябва да повишим нивото на вибрация първо в болното място, а след това да повишим нивото на вибрация в цялото тяло.

Какви са енергиите с ниска вибрация и енергиите с висока вибрация?
Всеки ден ние използваме определена честота на енергията. Не е необходимо да я измерваме по някакъв начин, съществуват елементарни критерии, по които сами можете да определите кои енергии преобладават в момента в живота ви.

Критериите на енергиите с висока вибрация (здраве и благополучие) са - светли мисли;
- радост;
- Положителен поглед;
- Вие изхождате от безусловна любов по отношение на всички неща;
- Изхождате от изобилие по отношение на различни области от живота си.
- Настроени сте към късмета.

Критерии за енергия с ниска вибрация (болест): - Отрицателни емоции: гняв, страх, яд, съжаление;
- Виждане на тъмната, лоша страна във всичко, песимистична нагласа;
- Основавате решенията си на страх или други негативни чувства и емоции;
- Имате недостатъци в различни области на живота си;
- Предвиждате провал през цялото време.

Ако сте настроени предимно на енергии с ниски вибрации, те ще се проявят и в живота ви и ще донесат повече от тези енергии в живота ви - ако се страхувате от провал, чакайте го - той идва, ако се страхувате от намаляване на заплатата, чакайте го, то е точно зад ъгъла.
Какво да направите, ако осъзнаете, че в момента сте настроени на енергии с ниска вибрация, а трябва да се настроите на по-висока вибрация, за да успеете в живота и да сте здрави като цяло?

Как да се настроите на друга, по-висока вибрационна вълна? Това е много по-лесно, отколкото много хора, които са дълбоко в ниските вибрации, си мислят. Можете да го направите незабавно, защото енергията винаги се балансира, пренастройва и вие можете да я настроите на желаната от вас вълна, честота на вибрациите.


Най-лесният начин за повишаване на вибрационната честота са положителните мисли. Мислите като цяло почти изцяло формират не само събитията в живота ни, но и като цяло нашето физическо и духовно състояние. Ако се настроите и мислите позитивно, вибрационната ви честота ще се повиши.
След това можете да използвате чувствата си: не се съобразявайте с емоциите си по подразбиране, а изберете емоциите и чувствата, които ще повишат вибрационната ви честота. В края на краищата вие избирате всяко събитие от живота си!


Можете да повишите честотата на вибрациите си чрез специални енергийни практики. Всички практики по същество са създадени, за да повишат честотния диапазон на човека, независимо дали става въпрос за йога, чигонг или нещо друго. Това е много просто, между другото положителните ефекти се разпространяват правопропорционално на вашите вибрации, вибрациите на пространството около вас стават по-ясни, торсионните полета, енергиите на парите по-лесно и просто навлизат в живота ви.


Човек е отговорен за енергията, която проектира в света и в собственото си състояние. Това означава, че вибрациите на неговите мисли, емоции, настроения и действия се отразяват на качеството на собствения му живот, както и на всичко около него. В днешно време енергийните вибрации на човека придобиват все по-голямо значение.


Хората все повече се разделят на две групи: такива, които служат на себе си, и такива, които служат на другите - такива с положителна енергия и такива, които не са. Сега повече от всякога трябва да се избягва гледането на телевизия, защото тя е един от най-големите механизми за контрол на съзнанието и пропаганда на отрицателна енергия на тази планета. Телевизионната реклама се базира изцяло на вечната нужда от последната техническа новост, като същевременно информира обществото за нейното контролирано остаряване (че всички неща се развалят по-бързо от преди, което поражда необходимостта от закупуване на "по-нова" версия на същото нещо).


Телевизионните "програми" са точно това - те програмират съзнанието ни. Риалити предаванията са абсолютно далеч от действителността, но хората си мислят, че са по-реални от измислицата, докато всъщност повечето от тези програми са създадени, за да ни шокират, което е вибрация на отрицателна енергия. Всяка информационна програма е насочена към понижаване на енергията ни.


От векове голямата тайна е, че страховете не само изчерпват положителната енергия на човека, но и му позволяват да бъде контролиран от тези, които ги налагат.


Ако разгледате изследванията в областта на киматиката, можете ясно да видите как звукът (представляващ вибрация) влияе върху енергийната вибрация на човека - това е една от причините, поради които монасите пеят мантри.

Ниските енергийни вибрации могат да контролират живота ни. Съществуват много достъпни и прости начини за повишаване на енергийната вибрация на човека.

Ето някои от тях:


Медитация - много хора казват, че нямат време за медитация, но намират време да гледат телевизия.
Излезте сред природата - само за разходка или за засаждане на градина или цветна леха!

Спрете да гледате телевизия - и медитирайте!... или просто направете нещо, което ви изпълва с положителна енергия в замяна.
Играйте с домашните си любимци - нашите домашни любимци ни дават урок по безусловна любов, което винаги повишава вибрациите ни.
Гледайте как играят децата - опитайте се да си спомните очарованието на първото чувство и невинността на детството.
Правете физически упражнения, а след това се разхождайте сред природата - това ще ви донесе двойно повече полза наведнъж!
Простете на себе си и на другите - никой от нас не е съвършен; има хора, които са ни наранили, и такива, които са били наранени от нас. Простете им, но не забравяйте да простите и на себе си.
Проявявайте благодарност - бъдете благодарни за красотата около вас, дори това да е малко дърво насред големия град. Бъдете благодарни за храната, която ще ядете, и за всичко останало, което е влязло благословено в живота ви, включително и за нещо негативно, което се е оказало прекрасен житейски урок, разширил духовното ви израстване.
Изправете се пред страховете си и гледайте на тях като на възможност за духовно израстване - страхът от нещо винаги предизвиква негативни емоции. Има причини, поради които тези страхове продължават да се появяват в живота ни. Щом се изправим лице в лице с някои от страховете си, те изчезват, тъй като това е бил още един от житейските ни уроци.
Купувайте органична храна и изразявайте благодарност преди ядене - органичната храна съдържа повече хранителни вещества от ГМО, това само по себе си ще увеличи физическата ви енергия, което от своя страна ще повиши духовните ви вибрации, особено ако благословите или изразите благодарност, преди да я изядете.

Правете неща, които ви карат да се смеете, или бъдете с хора, които ви насърчават да се смеете - смехът е много висока вибрационна енергия, дори ако се смеем на себе си!
Помолете духовните си водачи и ангелите пазители за помощ и напътствия - вашите духовни водачи и ангели пазители очакват с нетърпение вашия зов за помощ, затова всеки ден ги молете за напътствия, помощ, защита и напътствия!

И винаги помнете: вие сте съвършени точно такива, каквито сте.
Няма значение дали сте с наднормено тегло, имате увреждане или нещо друго, което обществото смята за отклонение. Вие сте красиви и съвършени точно такива, каквито сте! Също така имайте предвид естеството на вашето мислене.
Брус Липтън (доктор на науките, прокарал мост между науката и духовността) отбелязва, че само малък процент от населението се опитва да стане по-последователно в мисловния си процес, което от своя страна може да промени всичко и да донесе промяна, водеща до еволюцията на човечеството.

Признаци за повишаване на човешките вибрации
Всяко човешко същество, бидейки съвкупност от вибрации на частици, молекули, клетки, органи, има своя индивидуална честота на вибрация.

Съвкупната честота зависи от много фактори: състояние на организма, качество на храната, вредни навици, хигиена, връзка с околната среда, климат, сезон; качество на чувствата, чистота на мислите... и други фактори.
Човек със светли вибрации е този, който постоянно се намира в състояние на вътрешна радост, спокойствие, мир, любов, тишина в себе си.
Той се чувства комфортно, защото е в хармония със себе си и със заобикалящата го среда. В това състояние на равновесие тялото и всички жлези с вътрешна секреция работят хармонично, както и подчинените им органи, тъкани и клетки.

Негативните чувства, като страх, завист, гняв, алчност и т.н., намаляват много честотата на вибрациите на човека. Всяко непочтено действие, лоши мисли и чувства замърсяват съответните органи, правят ги по-тежки и човек започва да вибрира на по-ниски честоти. Съществуват и изразите "тежка душа", "мръсни мисли" - това също показва ниската вибрация на душата и мислите.

Съдбата на тези, които "звучат ниско", е постоянно да се сблъскват с негативни явления, отрицателни ситуации в живота.

Колкото по-изпълнен с любов е един човек, толкова по-свободен и щастлив е той, толкова по-здраво е физическото му тяло, толкова по-високо е хармоничното съвкупно звучене на вибрациите му. Съвкупността от всички тези вибрации определя вътрешното звучене на човека.

Състоянието на радост и щастие идва с голямото отваряне на духовните качества. Човек има добро здраве, красиви човешки отношения, необходимо материално осигуряване, разгръщат се творческите му способности. Състоянието му се разпростира върху най-близкото обкръжение, роднините и приятелите, като озарява живота им, а може да окаже влияние и върху целия свят.

Намирайки се в такова състояние, човек формира съдбата си в хармония със света и Вселената. Той живее и се радва на живота! Той може да решава по-висши задачи. Това е човекът Творец. С увеличаването на честотата на вибрациите човекът става все по-свободен, появяват се таланти, неразкрити способности, подобряват се благосъстоянието, здравето и потенциалът.


Признаци за по-високи вибрации:

Необходимото количество храна намалява. Няма усещане за глад. Това е така, защото енергийният потенциал се увеличава с нивото на вибрациите. Тялото спира да приема тежка (с ниски вибрации) храна.
Времето, необходимо за сън, намалява. Няма недостиг на сън и тялото остава бодро през целия ден...
Сънищата стават осъзнати, живи и ярки, а след това изчезват напълно. Преживяването на светлината в сънищата ги замества. Границата между съня и реалността се размива...
Тялото се чувства леко и изпълнено с енергия. Зад гърба ни растат крила...
Започваме да усещаме хората. Достатъчен е един поглед към човек или дори снимка, за да усетим същността му. Ставаме по-чувствителни на фино ниво. Като повишаваме честотното си ниво, започваме да възприемаме и по-високите честоти на другите хора и научаваме за тях много повече, отколкото те знаят за себе си...
Нуждата от общуване отслабва или напълно изчезва, а самотата става приятна. Появява се усещане за пълнота и самодостатъчност. Човек осъзнава, че всичко външно е само отражение на вътрешното. Не е необходимо да търсиш това, което сякаш е в другите, но не и в теб...
Страхът и несигурността напълно изчезват. Те вече не функционират, тъй като е налице пълно приемане на всичко, което се случва. На по-високо честотно ниво умът престава да генерира идеи за страх и несигурност... както и много други идеи...
Смисълът на духовните книги, веднъж прочетени, става ясен и разбираем. Настъпва момент на осъзнаване
Появява се усещане за абсолютна увереност в правотата на целта. Няма никакво съмнение за това къде отиваме и защо отиваме там. Интуицията, която никога не греши, започва да действа.
Въздействието ни върху околната среда се засилва. Това, което казваме или мислим, започва да се сбъдва. Това е, което хората са наричали чудеса. Те започват да се случват всяка секунда... Ето как се проявява енергийният потенциал...
Налице е преживяване на безпричинна радост от случващото се. Това е резултат от освобождаването от страховете и несигурността... Това е адски добро усещане...
Събужда се искрено състрадание, желание да се помага на другите и се появяват възможности за това. Отново много избирателно, въз основа на собствената ми интуиция...
Появяват се проблясъци на истинското битие. Появява се желание да се движа, без да спирам, и да извървя целия път. Появява се усещането, че това е, което сте търсили през целия си живот, това е, което сте чакали, това е, което сте... И никога няма да спрете да бъдете това!